Bygging av støttemur

Støttemurer løser terrengutfordringer ved å støtte opp jord og forhindre skred. Planlegging og eventuell søknadsprosess er viktig, med Algeta AS som mulig bistand. Konstruksjonen krever grunnforberedelse og bruk av materialer som granitt eller betong, basert på kundens preferanser.

Ved nivåforskjeller i terrenget kan en støttemur være både nødvendig og praktisk. Muren vil kunne støtte opp og begrense utfordrende terreng eller bratte skråninger der massene ellers ikke ville holdt seg på plass.  

Planlegging

Alt arbeid er god planlegging viktig for å sikre et godt resultat. I noen tilfeller kan bygging av støttemur være søknadspliktig, avhengig av murens høyde og plassering. Algeta AS kan hjelpe til med søknad til kommunen ved behov.

Hvordan bygge en støttemur

Før av en støttemur begynner vi med å tilrettelegge området ved å fjerne eventuelle trær, røtter eller steiner slik at underlaget blir flatt. Deretter kan vi begynne bygging av muren med granitt-, eller betongblokker. Hvilke materialer vi bruker avhenger av kundens preferanser og behov.

Ulike typer støttemur

En støttemur kan bygges av en rekke ulike typer materialer. Blant de vanligste kan vi nevne støttemurer av stein og granittblokker. Det er imidlertid også mulig å støpe en støttemur i betong, noe som kan gi et stilrent og moderne preg.Alle løsningene er gunstige. Hva som passer best for deg som kunde, avhenger blant annet av hvilke estetiske preferanser du har.

KVALITET

Vårt mål er kvalitet i hvert eneste prosjekt og vi vil alltid sørge for at arbeidet vi utfører møter dine forventninger.

TILPASNING

Vi lytter til det du trenger og tilpasser våre tjenester til deg. Med Algeta AS får du det akkurat slik du vil ha det.

PRIS

Gode og konkurransedyktige priser. Vi sender deg et grundig og oversiktlig tilbud.