Drenering
9/4/24

Hvorfor er drenering viktig?

Algeta AS har lang erfaring og kompetanse med drenering av ulike bygg. Vi er en trygg entreprenør for store og små oppdrag. Vårt mål er å sikre trygghet og tilfredshet gjennom hele prosessen.

Drenering

Algeta AS har lang erfaring og kompetanse med drenering av ulike bygg. Vi er en trygg entreprenør for store og små oppdrag. Vårt mål er å sikre trygghet og tilfredshet gjennom hele prosessen.

God drenering rundt huset er avgjørende for å forhindre fuktproblemer og opprettholde et sunt inneklima.

Drenering bidrar til å unngå oversvømmelser og vannskader ved å lede bort overflødig vann. Dette er spesielt viktig for å beskytte bygninger, veier og landbruksområder mot skader forårsaket av oversvømmelser. Bygninger, veier og annen infrastruktur kan bli skadet av vanninntrengning og ustabile grunnforhold. God drenering rundt og under slike strukturer bidrar til å opprettholde stabilitet og forhindre skader.

Drenering rundt hus

Drenering rundt huset er en viktig prosess for å beskytte bygningen mot fuktighet og vannskader. Før drenering rundt huset vil vi undersøke terrenget nøye og forsøke å identifisere dreneringsutfordringer og områder der vanninntrengning kan være et problem. I de fleste tilfeller på eldre hus vil vi grave rundt husets fundament slik at vannet renner vekkfra huset. I Algeta AS har vi god erfaring med bruk av Isodren, en plate som kombinerer drenering og varmeisolasjon.

Eldre boliger har ofte behov for ny og bedre drenering og isolering mot terreng. Her kan Algeta AS hjelpe deg.

Drenering og isolering av grunnmur

Å kombinere drenering med isolering av grunnmuren gir flere fordeler, spesielt når det gjelder å forbedre hjemmets varmeeffektivitet og beskytte bygningen mot fuktighet. Effektiv drenering av grunnmur reduserer risikoen for vanninntrengning spesielt i områder med høy grunnvannstabell eller mye nedbør. Når drenering kombineres med isolering, forhindres fuktighet også fra kondensering på innsiden av grunnmursveggene.

Isolering av grunnmuren bidrar til å redusere varmetap gjennom grunnmuren, som er en betydelig kilde til energitap i hjemmet. Når isoleringen kombineres med effektiv drenering, oppnås en bedre termisk ytelse. Dette betyr at mindre energi brukes til oppvarming og kjøling av hjemmet, noe som fører til lavere energikostnader.

Drenering av kjeller

En av grunnen til at kjellere står i fare for å utvikle fuktskader, er at grunnvannet legger konstant press på veggene. Vann og fukt følger alltid minste motstands vei og vil ofte finne seg veier inn i kjelleren I en bolig med kald, uoppvarmet kjeller vil nullpunktet være på utsiden av muren. Nullpunktet er punktet der det dannes kondens i overgangen mellom kald og oppvarmet side. Når huseier setter på varme i en tidligere uoppvarmet kjeller vil dette nullpunktet trekke innover og til slutt bli inne i selve muren. Dermed danner det seg fukt og det kan komme sopp og mugg. Det er viktig å sørge for at det er drenert og isolert på utsiden av muren før man går i gang inne.

Hva koster drenering?

Pris for drenering rundt huset eller kjelleren kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert omfanget av arbeidet, lokasjonen og bygningsstrukturen. I Algeta AS møter vi gjerne opp på befaring og sender deg et grundig tilbud. Ikke nøl med å ta kontakt.

Hvor mye dreneringsarbeid som må gjøres, vil ha stor innvirkning på kostnadene. Dette inkluderer omfanget av dreneringsgrøfter, installasjon av perforerte rør, vanntettingsmembraner og eventuelle andre nødvendige tiltak.

Bygningstruktur og størrelsen på grunnflaten, tilstanden til grunnmuren og tilstedeværelsen av kjeller, vil også påvirke kostnadene.

I Algeta AS er vi opptatte av direkte og åpen kommunikasjon med våre kunder. Ta kontakt med oss i dag for å diskutere dine behov og utfordringer.

KVALITET

Vårt mål er kvalitet i hvert eneste prosjekt og vi vil alltid sørge for at arbeidet vi utfører møter dine forventninger.

TILPASNING

Vi lytter til det du trenger og tilpasser våre tjenester til deg. Med Algeta AS får du det akkurat slik du vil ha det.

PRIS

Gode og konkurransedyktige priser. Vi sender deg et grundig og oversiktlig tilbud.